Популярний овоч виявився небезпечний при високому тиску

Цей овоч - один з найпопулярніших в українській кухні

Багато людей страждають гіпертонією (підвищеним тиском), тому вони повинні ретельно стежити за своїм раціоном харчування і фізичною активністю. Виявилося, що картопля - всіма улюблений овоч, може викликати стрибки тиску, тому зловживати ним не варто.

Учені з Гарвардської медичної школи провели дослідження, в якому взяло участь понад 185 тисяч осіб, в їх раціоні харчування була картопля (варена, смажена, фрі та картопляне пюре). Після вивчення їх показників здоров'я, експерти прийшли до висновку, що в учасників, які в тиждень з'їдають 4 і більше порції картоплі, ризик підвищеного тиску був на 11% вище, ніж в інших.

Дослідники відзначили, що вся справа в крохмалі, який міститься в картоплі. Цей овоч має високий глікемічний індекс, а крохмалисті вуглеводи швидко перетворюються в цукор в організмі, викликаючи різке підвищення рівня глюкози в крові. Хоча точний механізм впливу картоплі на артеріальний тиск поки не вивчений.

Разом з цим, експерти підкреслили, що боротися з підвищеним тиском допоможе буряк. У ньому багато вітамінів, корисних речовин та харчових нітратів, які призводять показники тиску в норму.

Нагадаємо, вчені стверджують, що ефективно боротися з гіпертонією (підвищеним тиском) допомагає гарбузова олія. Досить приймати її по одній столовій ложці щодня протягом місяця. Але перед цим, варто порадитися з фахівцем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що лікар-терапевт Ені-Олорунда Володимир Самуельович розповів, як за допомогою китайської техніки можна знизити артеріальний тиск за 5 хвилин.