Поєднання цих спецій може бути смертельним: небезпечні комбінації

Небезпечні поєднання спецій, який призводять до проблем зі здоров'ям

Спеціями можна не тільки надати смак та аромат страві, а й завдати значної шкоди організму. Загалом невелика кількість спецій нешкідлива, окрім випадків алергічних реакцій. Однак деякі поєднання спецій можуть викликати токсичні реакції, особливо при надмірному вживанні або неправильному використанні. За даними дослідників, певні комбінації спецій здатні посилювати негативний вплив одна одної. Це може призвести до серйозних наслідків для здоров’я.

Спеціалісти називають три особливо ризиковані комбінації:

Куркума + чорний перець при високій температурі

Піперин у перці підсилює засвоєння куркуміну з куркуми, однак при термічній обробці понад 60% корисних речовин руйнуються. Це може спричинити запальні процеси замість очікуваного протизапального ефекту.

Кориця + гвоздика

Обидві спеції мають антикоагулянтні властивості. Їхнє поєднання, особливо у великих дозах або разом із препаратами для розрідження крові, може викликати надмірне розрідження крові, що загрожує внутрішніми кровотечами.

Мускатний горіх + куркума натщесерце

Ця комбінація може подразнювати слизову оболонку шлунка - викликає нудоту, печію та навіть токсичну реакцію. Мускатний горіх містить міристицин - психоактивну речовину, яка у великих дозах може бути небезпечною.

Нагадаємо: портал “Коментарі” писав, що спеції не лише додають смаку стравам, але й мають чимало корисних властивостей. Вони можуть допомогти знизити запалення, покращити травлення та навіть знизити ризик деяких захворювань. Серед небезпечних спецій називають куркуму, імбир, корицю.