Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів-рекордсменів за вмістом Омега-3
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів-рекордсменів за вмістом Омега-3

Омега-3 чудово стимулює імунітет

24 січня 2021, 08:35 comments3263
Поділіться публікацією:

Організм необхідно регулярно збагачувати вітамінами, мінералами та жирними кислотами, зокрема омега-3, які мають цілу низку корисних властивостей. Експерти назвали п'ять продуктів, які особливо багаті цим елементом.

П'ять продуктів-рекордсменів за вмістом Омега-3

в яких продуктах міститься омега-3 (фото з відкритих джерел)

Масло льону

Це важливий і незамінний продукт для підтримки здоров'я. У 100 г лляної олії міститься близько 55-60 г поліненасичених жирних кислот омега-3. Цей продукт також багатий на клітковину, магній, вітамін Е та інші корисні речовини.

Лосось

Це одна з найбільш поживних і смачних риб на планеті. У 110 г філе лосося міститься близько 2400 мг жирних кислот омега-3, тому частіше включайте його у свій раціон. Також в складі лосося багато білка, магнію, калію і вітамінів.

Устриці

Цей делікатесний продукт в 100 г містить 1 г Омега-3. Навіть такої незначної кількості цієї цінної речовини буде досить, щоб заповнити денну норму для організму.

Червона ікра

Червона ікра, як і риби сімейства лососевих, є прекрасним джерелом саме поліненасичених кислот. Для поповнення добової норми досить з'їсти всього 37 г продукту. Також цей делікатес містить набір амінокислот.

Волоський горіх

Волоські горіхи мають високий вміст волокон, вітамінів і омега-3 жирних кислот (в 100 г близько 10-15 г речовини). Цей продукт неймовірно ситний, поживний і дуже смачний.

Варто відзначити, що омега-3 жирні кислоти володіють антикоагулянтними та протизапальними властивостями. Вони запобігають проблемам з серцево-судинною системою і підтримують роботу головного мозку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які вітаміни потрібні взимку і де їх шукати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини