Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які збагачують організм колагеном
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які збагачують організм колагеном

Колаген важливий для здоров'я суглобів і шкіри

19 листопада 2020, 09:20
Поділіться публікацією:

Нашому організму потрібен колаген — особливий вид білка, який робить нашу шкіру еластичною, виконуючи роль своєрідного каркаса. При його дефіциті з'являються зморшки, а кістки та м'язи стають слабкими. Щоб цього не допустити, важливо додавати у свій раціон правильні продукти.

П'ять продуктів, які збагачують організм колагеном

фото з відкритих джерел

Експерти відзначили, що з віком ми втрачаємо колаген і це пов'язано зі зниженням швидкості обміну речовин. Але привести до дефіциту цього елемента можуть і інші чинники: стрес, шкідливі звички, гормональні порушення та інше. У таких випадках, більше вживайте наступні продукти:

Желатин

Це гідролізований колаген, тому ви можете використовувати його на свій розсуд, хочете зробіть фруктове желе, а хочете — заливну рибу. А можна просто додавати ложку желатину в улюблений коктейль або смузі.

Яйця

Яєчний білок багатий на амінокислоти, які допомагають виробляти колаген, а жовток — на холін, який захищає його від руйнувань. Експерти рекомендують віддавати перевагу вареним яйцям, тому що вони більш корисні.

Лосось

У цьому продукті міститься цинк, які сприяє синтезу колагену, а омега-3 жирні кислоти допомагають зволожувати шкіру та уповільнюють її старіння.

Зелені листові овочі

Зелень також багата на речовини, які покращують вироблення колагену в організмі, зокрема, містить хлорофіл, який позитивно позначається на стані шкіри. Так що додавайте в раціон руколу, капусту, водорості й т.д.

Цитрусові

У складі цитрусових багато вітаміну С, який не тільки зміцнює імунітет, але і необхідний для виробництва колагену. Тому, налягайте на фрукти (але з'їдайте не більш 2 плодів в день).

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як доглядати за своєю шкірою в зимовий період.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини