Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять продуктів, які дійсно роблять нас дурнішими
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять продуктів, які дійсно роблять нас дурнішими

Ці продукти можуть порушити функціонування мозку

16 лютого 2021, 13:00
Поділіться публікацією:

Правильне харчування — основа здоров'я, тому якщо хочете підтримувати свій мозок в активному стані та запобігти деменції в майбутньому, тоді варто стежити за своїм раціоном. Експерти рекомендують відмовитися від наступних продуктів:

П'ять продуктів, які дійсно роблять нас дурнішими

які продукти роблять нас дурнішими (фото з відкритих джерел)

Їжа, приготована у фритюрі

Дослідники говорять, що їжа, приготована у фритюрі, дуже калорійна і шкідлива, тому що сприяє розвитку запальних процесів в організмі. Якщо хочете залишатися розумними та активними, тоді краще забудьте про такий спосіб приготування їжі. Готуйте на грилі, запікайте та тушкуйте — так набагато корисніше.

Солодкі напої

Такі напої містять у своєму складі багато цукру, барвників та інших добавок, тому їх регулярне вживання шкодить всьому організму, зокрема мозковій активності. Солодкі напої можуть призвести до зниження когнітивних функцій і навіть деменції.

Трансжири

Продукти з високим вмістом трансжирів дуже шкідливі для здоров'я, вони порушують обмінні процеси, підвищують рівень "поганого" холестерину. Від трансжирів страждають практично всі системи організму, і мозок — не виняток.

Алкоголь

Вчені говорять, що безпечної дози алкоголю не існує, тому краще від нього зовсім відмовитися. Регулярне вживання спиртних напоїв змінює структуру і тканини головного мозку, а це призводить до того, що людина починає деградувати.

Фаст-фуд

У цих продуктах міститься і сіль, і цукор, і швидкі вуглеводи — всі компоненти, які можуть порушити роботу мозкової діяльності. Тому, фаст-фудом краще не зловживати, навіть одна порція може заблокувати здатність мозку засвоювати нову інформацію.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти найшкідливіші у світі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини