Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять популярних продуктів, які відбирають енергію
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять популярних продуктів, які відбирають енергію

Багато людей вживають ці продукти щодня

19 січня 2021, 11:07
Поділіться публікацією:

Протягом дня рівень вашої енергії трохи підвищується і знижується. Це вважається нормою. Однак на цей процес можуть вплинути багато факторів. До них відносяться рівень сну і стресу, рівень фізичної активності, а також їжа, яку ви вживаєте.

П'ять популярних продуктів, які відбирають енергію

Названі п'ять продуктів, які відбирають енергію - фото: із відкритих джерел

Їжа поповнює організм енергією. Але, це відбувається в тому випадку, якщо вона правильно підібрана. Деякі продукти можуть навпаки віднімати у вас енергію. Ми розповімо про декілька з них.

1. Білий хліб, макарони та рис

Оброблені зерна, які містяться в білому хлібі, пасті та білому рисі, можуть завдати організму шкоди, коли справа стосується рівня вашої енергії. Через те, що зерна містять менше клітковини, вони швидше перетравлюються. З цієї причини їжа або закуска, багата обробленими зернами, зазвичай викликають швидке підвищення рівня цукру в крові та інсуліну, за яким слідує зниження енергії.

2. Сухі сніданки, йогурти та інші продукти з додаванням цукру

Багато людей вважають пластівці важливою частиною здорового і підбадьорливого сніданку. Але це зовсім не так. Більшість пластівців для сніданку містять дуже мало клітковини, але містять значну кількість доданих цукрів. Фактично, цукор становить до 50% від загальної кількості вуглеводів. Комбінація високого вмісту цукру і низького вмісту клітковини може призвести до різкого стрибка рівня цукру в крові та інсуліну, що призведе до збільшення енергії та подальшого збою.

3. Кава

Регулярне вживання цього напою може з часом виснажити вашу енергію. Занадто багато кофеїну може негативно вплинути на якість вашого сну, що, своєю чергою, знизить рівень вашої енергії.

4. Енергетичні напої

Як би дивно це не звучало, але ці напої відбирають вашу енергію. Безумовно, відразу після вживання вони можуть дати вам короткочасний заряд енергії. Декілька досліджень показують, що енергетичні напої можуть підвищити концентрацію і пам'ять приблизно на 24%, а також зменшити сонливість.

В енергетиках, як правило, міститься багато цукру і кофеїну. У споживання великої кількості цукру може викликати сплеск вашої енергії, а потім її різке падіння, що потенційно може викликати у вас велику втому, ніж до вживання напою.

5. Фастфуд

Фастфуд має високий вміст жиру і низький е вміст клітковини — два фактори, які можуть уповільнити ваше травлення. Більш повільне травлення може знизити швидкість надходження поживних речовин, які посилюють енергію, в організм, затримуючи приріст енергії, який ви, зазвичай, очікуєте після.

Незначне або помірне вживання таких продуктів навряд чи буде мати довгострокові негативні наслідки. Однак, якщо у вас постійно низький рівень енергії, вам може бути корисно повністю відмовитися від цих продуктів.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що яблучний сидр допомагає боротися з раком, а також про три продукти з високим вмістом цинку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини