Головна Новини Здоров'я дієта і харчування П'ять найшкідливіших для здоров'я продуктів
commentss НОВИНИ Всі новини

П'ять найшкідливіших для здоров'я продуктів

Американські дієтологи розповіли, яку їжу не варто вживати

30 грудня 2020, 15:25
Поділіться публікацією:

Американські дієтологи радять уникати ультрапастеризованої їжі,  "приготовленої" за допомогою хімічних процесів з використанням декількох оброблених інгредієнтів, які самі виробляються з використанням цукру, масел, жирів і солі. Дану пастеризацію використовують для продовження терміну придатності певних продуктів.
Недавнє дослідження, опубліковане в журналі Nutrition, показало, що споживання цих ультраоброблених продуктів пов'язано з підвищеним ризиком смерті з будь-яких причин. У зв'язку з цим американські фахівці назвали п'ять продуктів, які є найбільш шкідливими для організму.
Газована вода
Відповідно до системи класифікації харчових продуктів NOVA, цукровмісні напої, а саме газована вода, є одним з найбільш перероблених харчових продуктів, які містять високий ступінь токсичності.
Морозиво
Хоча на смак ласощів є дуже приємним, вони часто повно хімікатів і інших неприродних інгредієнтів, внаслідок цього морозиво вважається сильно переробленою їжею.
Шоколад
Хоча какао — це натуральний інгредієнт, отриманий з насіння, він також може мати деякі токсичними властивостями. Це пов'язано з грунтом, на якій вирощується потенційно токсичний інгредієнт шоколаду. За даними американських експертів, в шоколаді можуть міститися сліди кадмію, металу: вони можуть викликати діарею, блювоту і навіть захворювання нирок.
Ковбаса
Ковбаса та інші м'ясні вироби з переробленого м'яса визнані Міжнародним агентством з дослідження раку (IARС) продуктами з доведеною канцерогенною активністю. Простіше кажучи, вживання таких продуктів збільшує ризик виникнення онкологічних захворювань.
Снеки
Пакетовані сухі закуски містять масу штучних добавок, по типу глутамату натрію та інших ароматизаторів, які дуже негативно позначаються на здоров'ї, а регулярне вживання снеків може привести до зайвої ваги.
Раніше "Коментарі" писали про те, чому шоколад може бути корисним для здоров'я.

П'ять найшкідливіших для здоров'я продуктів

ФОТО: З відкритих джерел



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини