П'ять продуктів, які всі миють неправильно

Деякі продукти необхідно дуже ретельно промивати

Не забувайте перед вживанням промивати всі овочі та фрукти під водою, тому що на них накопичується не тільки бруд, але і шкідливі бактерії. Саме недотримання правил гігієни може призвести до отруєння. Однак, є продукти, які недостатньо просто сполоснути під водою.

Зелень

В пучку зелені можуть ховатися нематоди (круглі черв'яки), які можуть нашкодити організму, зокрема травній системі. Найчастіше грязь і шкідливі мікроорганизми осідають між листочками зелені, тому просте полоскання буде безрезультатним. Щоб позбутися від пилу і бруду, треба покласти зелень у велику ємність, залити її холодною водою і залишити на 10 хвилин. Після цього, її можна ще раз промити під проточною водою.

Коренеплоди

В першу чергу, коренеплоди необхідно за допомогою ножа або губки очистити від землі та бруду, а потім залити їх теплою водою і дати постояти пару хвилин. Потім потрібно ретельно очистити кожну картоплину чи моркву щіткою. А після цього сполоснути коренеплоди під проточною прохолодною водою.

Гриб

З цим продуктом завжди потрібно бути обережніше, особливо, якщо гриби куплені в магазині. Для того, щоб убезпечити себе, залийте на 2-3 хвилини гриби сольовим розчином, а потім кілька разів промийте під проточною водою..

Сухофрукти

Куплені на ринку і в магазинах сухофрукти обов'язково слід мити. Причому спочатку їх потрібно промити під холодною водою, а потім обов'язково обдати окропом. Навіщо це робити? Вся справа в тому, що виробники часто додають в сухофрукти консерванти. Саме вони і дозволяють сухофруктам зберігати свій апетитний зовнішній вигляд і сильно збільшують їх термін зберігання.

Цвітна капуста і брокколі

Між борозенками суцвіть капусти зазвичай скупчується безліч мікробів і бруд. Позбутися від них за допомогою звичайної миття під водою, звичайно ж, неможливо. Щоб їх змити, овочі потрібно спочатку розділити на суцвіття і відправити замочуватися в миску з холодною водою. Залиште там бутони капусти на пару хвилин, а після чого промийте під струменем холодної води.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим мити посуд, щоб не нашкодити здоров'ю.