П'ять принципів правильного харчування після 35 років

Після 35 років варто переглянути свої харчові звички

З віком метаболізм сповільнюється, тому варто більш відповідально підходити до свого раціону. Якщо у 20 років можна собі дозволити калорійну їжу, зокрема фаст-фуд і багато алкоголю, то після 35 років - цим зловживати не варто.

Фахівці визначили п'ять принципів харчування, яких потрібно дотримуватися після 35 років, щоб залишатися молодими та здоровими.

Пийте молоко

У молочних продуктах міститься кальцій - важливий елемент, який підтримує кісткову систему. З віком навантаження на суглоби може зростати, тому необхідно поповнювати організм цим елементом, особливо після занять фітнесом. Досить одного стакана жирного молока в день.

Відмовтеся від перекусів

Часті перекушування, не пов'язані з почуттям голоду, можуть привести до проблем зі здоров'ям, зокрема діабету. Не варто їсти за переглядом телевізора або по дорозі - все це сприяє виробленню кортизолу в організмі, а він веде до стресу, який провокує ожиріння.

Додайте в раціон пробіотики

З віком кишківник також стає слабкішим, тому потрібно підтримувати його роботу за допомогою пробіотиків. Запалений кишківник викликає не тільки погане самопочуття, але і прискорене старіння, тому не відмовляйтеся від корисних добавок.

Забудьте про фастфуд

Звичайно ж, після 35 років потрібно забути про фаст-фуд, адже в ньому багато солі, насичених жирів, цукру, які шкодять організму. І мова йде не тільки про картоплю фрі, чизбургер, але і локшині, супи та каші швидкого приготування.

Середземноморська дієта

Ця дієта вважається однією з кращих, як для підтримки загального стану організму, так і для схуднення. Замініть в раціоні червоне м'ясо білим, також додайте в нього рибу та інші морепродукти. І не забудьте про оливкову олію, яка є важливим продуктом цієї дієти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чим небезпечне для здоров'я одноманітне харчування.