Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Нове дослідження спростовує важливість сніданку
commentss НОВИНИ Всі новини

Нове дослідження спростовує важливість сніданку

Більш пильний погляд на останні наукові дослідження ставить під сумнів твердження, що сніданок є найбільш важливим прийомом їжі за день

11 січня 2021, 14:48
Поділіться публікацією:

У дослідженні, опублікованому в Американському журналі про харчування, брали участь понад 300 осіб.

Нове дослідження спростовує важливість сніданку

Збалансований сніданок. Фото: the-challenger.ru

Спеціалісти розглядали вплив сніданку на втрату ваги протягом 16-тижневого періоду. Суб'єкти були розділені на три групи:

• Перша група учасників отримали брошури, в яких були викладені правила загального харчування без згадки про сніданок;

• Другій роздали інформацію про здоровий сніданок (але без конкретного меню) і сказали з'їдати свій сніданок до 10 ранку;

• Третій групі було доручено не вживати ніяких калорій до 11 ранку, можна пити виключно воду.

При оцінці ефекту пропускати сніданок, вчені не дивилися на якість того, що насправді було з'їдено. Іншими словами, учасники експерименту могли спокійно їсти булочки та вершкове масло, миску солодкої каші або ж яєчню і каву. Дослідники прийшли до висновку, що сніданок не має ніяких переваг з точки зору втрати ваги, ніяк на нього не впливаючи.

Дієтологів привів у шок такий факт: щоб не було з'їдено на сніданок — це не вважається критичним для результату (ваги). Але такого просто не може бути! Особливо, якщо людина проводить свій день пасивно, сидячи за комп'ютером, це ніяк не може не залишити свій слід на його фігурі. Всі дієтологи в один голос стверджують, що починати день з правильного збалансованого сніданку є стратегічною зброєю в боротьбі зі зростаючою захворюваністю на ожиріння людей різного віку.

Що стосується консенсусу щодо сніданку, він як і раніше вважається найбільш важливим прийомом їжі протягом дня. Але прийшов час, щоб додати "збалансований сніданок" в цю заяву.

Дієтологи стверджують, що саме сніданок відповідає за ваш настрій, сили та енергію протягом дня. Звичайно, ви можете обмежитися чашкою кави, але вже через годину ви відчуєте неприємний ефект від такої їжі — печія і можливі головні болі.

Раніше "Коментарі" писали про п'ять  найгірших продуктів, які не можна їсти на сніданок.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.parents.com/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини