Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Небезпека рису в раціоні малюків
commentss НОВИНИ Всі новини

Небезпека рису в раціоні малюків

Недавнє дослідження розповідає про тривожно високі рівні миш'яку, знайденого в організмах немовлят, які їли продукти на основі рису

4 грудня 2020, 14:10
Поділіться публікацією:


Небезпека рису в раціоні малюків

Фото: smachno.24tv

Дослідження, опубліковане в журналі JAMA Pediatrics, вивчало, скільки рису споживають діти, і які рівні миш'яку містять їх організми. Дослідники оглянули 759 дітей, вивчаючи їх дієтичні звички кожні чотири місяці з самого народження до одного року.

Згідно з результатами дослідження, рівень миш'яку був у два рази вищим у немовлят, які їли продукти з рису в порівнянні з тими дітками, хто цього не робив. Нинішній загальний рекомендований ліміт на миш'як, що міститься в рисі, встановлений Організацією Об'єднаних Націй і Всесвітньою організацією охорони здоров'я, становить 10-50 мкг / літр.

Дослідження, опубліковане в журналі JAMA Pediatrics, не поглибилося у вивчення безпечного порогу для споживання малюками рису, задовольняючись лише результатами про те, що чим більше рисового продукту споживали немовлята, тим вище підіймався рівень миш'яку в їх організмах.

Миш'як — це важкий метал, який зустрічається в підземних водах Землі. Він може бути поглинений посівами, а рис особливо схильний до його всмоктування. Миш'як також є відомим канцерогеном і пов'язаний з викиднем і вродженими дефектами у немовлят. Американська академія педіатрії рекомендує батькам вводити в раціон харчування малюків різноманітні зернові продукти різних структур і пропонувати немовлятам суміш інших збагачених залізом злаків, включаючи овес, ячмінь і гречку, замість того, щоб покладатися виключно на продукти на основі рису.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини