Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Не розсіл: які засоби полегшують новорічне похмілля
commentss НОВИНИ Всі новини

Не розсіл: які засоби полегшують новорічне похмілля

Після новорічної ночі питання похмілля особливо актуальне

1 січня 2021, 04:35
Поділіться публікацією:

Через неправильне вживання алкогольних напоїв багатьох людей після новорічної ночі мучить похмільний синдром. І цей стан не з найприємніших, тому якомога швидше хочеться його полегшити та позбутися від наслідків нічних гулянь. Які засоби в цьому допоможуть?

Не розсіл: які засоби полегшують новорічне похмілля

найкращі засоби від новорічного похмілля (фото з відкритих джерел)

Дослідники з медичного університету Чеджу заявили, що поліпшити стан вранці після свят допоможе молода спаржа. За їх словами, в цьому овочі міститься багато вітамінів, мінералів і амінокислот, які знижують окислювальний процес в результаті впливу спиртного на клітини печінки.

А ось інші вчені вважають, що побороти похмільний синдром допоможе газований сік лимона і лайма. Виявляється, що такий напій розщеплює речовини, які накопичуються в організмі після вживання спиртних напоїв і провокують такі неприємні симптоми, як біль і нудоту. Ще сік цих цитрусових стимулює вироблення ферментів.

Американські вчені в боротьбі з похміллям рекомендують вживати корейський суп Як-а-мейн. У його складі є солона яловичина, бульйон на основі соєвого соусу, локшина, варене яйце і цибулю, тобто в ньому багато білків, вуглеводів та інших елементів, які допоможуть організму прийти в норму після новорічних гулянь.

До слова, більшість вважає, що полегшити наслідки веселої ночі можна за допомогою розсолу. Але ось експерт ВООЗ Пітер Бен Ембарек спростував його користь, заявив, що цей напій не є ліками та не має позитивного впливу на печінку.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що вегани та вегетаріанці набагато складніше переносять похмілля, ніж любителі м'ясних страв.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини