Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо продукт, який викликає звикання сильніше, ніж кокаїн
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо продукт, який викликає звикання сильніше, ніж кокаїн

Цей продукт всюди, і багато хто все частіше порівнюють його з іншим білим порошком, куди небезпечнішим

15 грудня 2020, 15:11 comments1846
Поділіться публікацією:

Цукор став невід'ємною частиною нашого раціону, тому що його можна знайти в складі більшості продуктів. Людина любить побалувати себе чимось смачненьким, сприймаючи це як заслужену нагороду за добре виконану роботу. Кваліфікований лікар Алан Грін заявив, що він викликає сильну залежність і має на психіку і мозок вплив, який можна порівняти з впливом наркотиків. Він пояснив, чи потрібно починати панікувати в такій ситуації.

Названо продукт, який викликає звикання сильніше, ніж кокаїн

Цукор. Фото: unsplash

"У медицині мова про залежність заходить тоді, коли хімічний склад мозку людини був змінений таким чином, що вона захоче знову прийняти речовину навіть у разі, коли вона завдасть очевидної шкоди її здоров'ю. Не варто плутати залежність і звичайну пристрасть", — говорить Грін.

Коли в організм потрапляє цукор, то він стимулює вироблення дофаміну — ми отримуємо задоволення і заслужену "винагороду". Отже, людина захоче незабаром повторити цю дію, щоб знову випробувати приємні емоції. Але чим частіше вона починає це робити, тим менше дофаміну виробляє мозок. І з цього моменту починається серйозна залежність від солодкого.

Було проведено наукове дослідження на гризунах, яке показало, що смачне печиво активує більше нейронів в мозку, ніж кокаїн.

Проте фахівці заявляють, що не потрібно повністю відмовлятися від цукру. На відміну від наркотиків, він є джерелом "швидкої" енергії, яка необхідна в безлічі життєвих ситуацій. Головне — не зловживати цим продуктом і пам'ятати про добову норму.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, продукти, які не варто купувати навіть зі знижками та акціями.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини