Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо напій, який допоможе легше пережити спеку
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо напій, який допоможе легше пережити спеку

Цей напій допомагає швидко адаптуватися до літньої спеки

1 липня 2020, 10:20 comments1431
Поділіться публікацією:

У спеку, коли організм втрачає багато вологи, її запаси слід поповнювати правильними напоями. Крім звичайної води, домашнього морсу і лимонаду, експерти радять пити гарячий чай. Про це повідомляє видання Cosmo.

Названо напій, який допоможе легше пережити спеку

Gettyimages

Виявляється, що чай допомагає не тільки зігрітися взимку, але й охолодити організм у спеку. А справа в тому, що на нашому язику розташовані рецептори, які за допомогою імпульсів по нервах передають інформацію в головний мозок. Коли ви п'єте гарячий чай, мозок отримує сигнал про те, що організму потрібно охолонути, тому він стимулює потовиділення, за рахунок якого і відбувається охолодження тіла. Таким методом часто користуються жителі Середньої Азії:  у спеку вони п'ють багато зеленого чаю, для них це особливий ритуал.

Але не забувайте і про те, що протягом дня потрібно пити багато рідини, краще — простої води, яка допоможе швидко відновити баланс в організмі. А ось від газованої води, алкоголю, "магазинних" соків і квасу краще відмовитися. Вони містять багато цукру, і замість того, щоб втамувати спрагу, ви, навпаки,  її спровокуєте.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як приготувати домашній лимонад з лавандою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини