Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названо найкращий чай проти тривожності та депресії
commentss НОВИНИ Всі новини

Названо найкращий чай проти тривожності та депресії

Цей чай багатий на вітаміни та цінні речовини

19 лютого 2021, 15:15
Поділіться публікацією:

Вчені в ході дослідження з'ясували, який чай найкраще справляється з тривожністю і депресивним станом. Виявилося, що це чай на основі розмарину. Що в ньому особливого?

Названо найкращий чай проти тривожності та депресії

чай з розмарином (фото з відкритих джерел)

Фахівці стверджують, що напій з цією пряною рослиною ефективно допомагає впоратися з тривожними розладами, від яких страждає безліч людей. Він підвищує настрій, зміцнює пам'ять, поліпшує функціонування головного мозку. Чай з розмарином володіє антидепресивною та заспокійливою дією, тому його потрібно пити під час стресових ситуацій або при нервовому напруженні.

Дослідження показало, що при регулярному вживанні 500 мл чаю на основі розмарину (двічі в день) протягом одного місяця у вас значно знизиться рівень тривожності, а якість сну — покращиться.

Але крім сприятливої дії на нервову систему, цей напій також володіє протизапальними та антимікробними властивостями, які зміцнюють імунну систему, тим самим захищаючи організм від інфекцій.

За словами експертів, чай з розмарином також допомагає контролювати рівень цукру, сприяє травленню і знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Нагадаємо, що чай є одним з найпопулярніших напоїв у світі, він не просто зігріває нас в холодну погоду, але і збагачує організм цінними речовинами. Що ж буде, якщо вживати чай кожен день?

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після безлічі досліджень, медики радять перестати вживати дешевий чай, тому що найчастіше в його склад можуть входити токсичні речовини — піролізидинові алкалоїди. Систематичне вживання таких токсичних речовин може викликати отруєння, а також сприяти ризику захворювань печінки й навіть розвитку онкозахворювань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини