Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названі продукти, що знижують настрій
commentss НОВИНИ Всі новини

Названі продукти, що знижують настрій

Деякі продукти не дають "гормону щастя" повноцінно вироблятися, що призводить до поганого настрою

11 січня 2021, 14:49
Поділіться публікацією:

Майже всі хоча б раз чули про те, що за допомогою певних продуктів можна підвищити настрій. Однак  завдяки їжі його можна також  і знизити.

Названі продукти, що знижують настрій

Деяка їжа здатна знизити навіть саме гарний настрій - фото: з відкритих джерел


Отже, в деяких продуктах, які ми звикли вживати, містяться компоненти, що впливають на вироблення серотоніну або, як його ще називають, "гормону щастя".


Дієтична газована вода а


У такому напої міститиметься Аспартам (підсолоджувач). Зазвичай його використовують як замінник цукру. Однак корисного в ньому мало. Цей компонент містить в собі амінокислоту феніліланін, яка перешкоджає виробленню серотоніну.


Фастфуд


У такій їжі містяться гідровані масла, які призводять до порушення балансу омега-3 в організмі. Це, своєю чергою, призводить до зниження вироблення "гормону щастя" на тривалий час.


Мюслі


Ці пластівці містять велику кількість цукру. Після того як ви їх з'їсте, у великій кількості почне вироблятися серотонін. Однак рівень цукру швидко почне падати, а разом з ним впаде і гарний настрій.


Маргарин


Маргарин являє собою трансжири. Він дуже важко перетравлюється і плюс до всього знищує серотонін. Це стосується також і випічки, в якій міститься цей продукт.


Закуски

Дослідження показують, що надлишок глутамату натрію, що міститься в солоних закусках, таких як горішки, соломка, насіння і т.д. негативно впливає на серотонін. Безумовно, якщо вживати їх в міру, то настрій не знизиться. Але любителям пожувати різні закуски за переглядом фільму варто пам'ятати, що це може відбитися на настрої.


Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про те, що лікарі встановили нову небезпеку солодкої газованої води, а також про 5 найгірших продуктів, які не можна їсти на сніданок.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини