Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Названа найдорожча ковбаса в світі
commentss НОВИНИ Всі новини

Названа найдорожча ковбаса в світі

Оскільки м'ясо - продукт швидкопсувний, жителі різних країн змагалися в розробці методів зберігання цієї поживної компонента їжі, необхідного людині для підтримки нормального фізичного і розумового стану. Саме так і з'явилися улюблені багатьма сосиски і ковбаса

2 січня 2021, 21:15 comments7595
Поділіться публікацією:

Найдорожчою ковбасою вважається сиров'ялена, оскільки спосіб її приготування найбільш тривалий. Продукт повинен висохнути в спеціально створених для цього умовах і процес приготування може зайняти кілька місяців. Для приготування сиров'яленої ковбаси використовується лише добірна високоякісне м'ясо.

Названа найдорожча ковбаса в світі

Фото: dila.ua

Найдорожча ковбаса, як вважається,  в світі робиться майстрами з Німеччини. Найдорожчий ковбасний виріб можна покуштувати в ресторанчику Дюссельдорфа, яке пропонує своїм відвідувачам "золоте" меню. Страви, представлені в цьому списку, покриваються тонким шаром позолоти. Вартість порції ковбаси виявляється не дешевше вартості одної золотої обручки. Для декорування м'ясної страви використовується їстівне золото, що зовні нагадує фольгу.

Нагадаємо, про сталеву ж частина складає соя, крохмаль, желатин, харчові добавки, барвники і підсилювачі смаку, розповідає гастроентеролог Інна Мазько. Вона акцентувала увагу на тому, що нітрити, які забарвлюють ковбасу в рожевий колір, є дуже небезпечними для організму, тому як можуть спровокувати онкологічні хвороби при частому вживанні. А ось фосфати, які потрібні для підтримки вологи продукту, негативно впливають на обмін кальцію, а це може привести до рахіту або остеопорозу. Якщо вам складно відмовитися від шкідливого перекусу, то гастроентеролог рекомендує віддати перевагу кров'яним ковбасам, які допоможуть позбутися від дефіциту заліза в організмі. А також ковбаси з птиці, яка через низької кількості жирів не зашкодить серцево-судинній системі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://fb.ru/
comments

Обговорення


Новини