Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Найкращий друг вранці: чому варто пити каву з броколі
commentss НОВИНИ Всі новини

Найкращий друг вранці: чому варто пити каву з броколі

Така кава хоч і незвична, але дуже корисна

16 лютого 2021, 09:45
Поділіться публікацією:

Австралійські дослідники поєднали каву з броколі та запевняють, що цей напій дуже смачний, а найголовніше — корисний. У чому ж його секрет?

Найкращий друг вранці: чому варто пити каву з броколі

кава з брокколі (фото з відкритих джерел)

Вчені в ході дослідження з'ясували, що більш аніж половина австралійців споживають недостатню кількість овочів і фруктів. Але ж це джерело вітамінів і корисних речовин. Тому експерти вирішили поєднати зелень та улюблений багатьма ранковий напій — каву.

Розробники спочатку висушили броколі, потім подрібнили в порошок і радять людям додавати його у свій напій. За їх словами, дві столові ложки такого порошку еквівалентні одній порції овочів. Таким чином дослідники вирішили долучити людей до здорового способу життя і правильного харчування. До слова, цей зелений порошок ще можна додавати в супи, смузі та салати.

Вчені кажуть, що кава з броколі — мікс дуже незвичайний, цікавий і безумовно благотворний, адже він збагачує організм корисними вітамінами та мікроелементами. Порошок з цього продукту можна зберігати набагато довше аніж звичайні овочі, а поле для експериментів зі смаками та стравами стає тепер ширше.

Нагадаємо, що навколо кави ходить безліч суперечок. Існує думка, що цей напій вимиває кальцій з організму. Але чи так це? Дієтолог Світлана Фус розповіла, що частка правди в цьому є, але, якщо вживати не більше 2 чашок кави в день, ніякої шкоди організму не буде.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що експерти назвали п'ять причин, за якими необхідно відмовитися від напою, що бадьорить просто зараз. Що це за причини дізнайтеся в нашому матеріалі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини