Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Національний продукт українців сало дуже корисно, але не для всіх: кому категорично шкідливо
commentss НОВИНИ Всі новини

Національний продукт українців сало дуже корисно, але не для всіх: кому категорично шкідливо

Так, для людей із нормальним здоров'ям допустима добова доза холестерину становить 300 мг.

24 грудня 2021, 08:30
Поділіться публікацією:

Українці навчилися використовувати сало, як їжу в різному вигляді. Декому до душі сире з часником або цибулею, іншим за смаком засмажене або запечене сало, треті вважають за краще вживати цей продукт у вареному вигляді або як намазку на хліб. Як передає видання "Коментарі", дієтолог Наталія Самойленко в Instagram відкрила секрет – у якому вигляді сало збережіть у собі найбільш корисних речовин.

Національний продукт українців сало дуже корисно, але не для всіх: кому категорично шкідливо

Сало. Фото: з відкритих джерел

Дієтолог зазначає, для тих людей, які не зазнають складнощів зі здоров'ям, допустима денна доза холестерину дорівнює 300 мг, а для тих, хто переніс інфаркт – не більше 200 мг. Якщо говорити простіше, то коли ви з'їдаєте в день 30 г сала, то ви ніяк не ризикуєте підвищити рівень холестерину. Навпаки, ви спалюватимете його.

Наталя Самойленко вважає, що найбільше плюсів для здоров'я отримаєте, якщо ви вживатимете сало солоним чи маринованим. І в той же час, якщо ви любите смажене або копчене сало, то тут про користь для організму говорити не доводиться.

Фахівець зазначила, якщо говорити про те, за що сало люблять дієтологи, то насамперед за те, що воно містить у собі цілий спектр вітамінів, а саме: А, В1, В2, В3, В6, В12, D. До того ж у ньому є кальцій, цинк, фосфор, залізо, магній та селен. Але незважаючи на цінність такого продукту є люди, яким сало не рекомендується. Це ті категорії людей, які страждають на серцево-судинні захворювання. Особливо протипоказане солоне сало. Якщо дуже хочеться, то допускається вживання цього продукту, але трохи й у сирому вигляді.

Читайте також на порталі "Коментарі" – дієтолог розповіла, наскільки безпечно купувати вершкове масло нижче 82,5% жирності.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини