Медики пояснили, чи можна пити молоко перед сном

Молоко рекомендують вживати окремо від інших продуктів

Всі давно знають про те, що в молоці міститься багато кальцію, калію і білка, тому воно повинно регулярно з'являтися в раціоні. Але чи можна його пити на ніч?

Експерти заявили, що якщо вживати цей продукт незадовго до сну, то його корисні якості підвищаться. Це пов'язано з седативним впливом молока на нервову систему. Пояснити цей факт можна високим вмістом фенілаланілових, а також тріптофанових амінів.

В першу чергу, молоко перед сном слід пити людям, які страждають від безсоння. Цей напій допомагає поліпшити якість сну за рахунок зниження рівня стресу і нервового напруження. Але його рекомендують вживати окремо від інших продуктів.

Також існує думка, що кальцій прискорює спалювання жиру і стимулює втрату ваги. Так, що пити знежирене молоко на ніч можна і в цілях схуднення. До речі, щоб отримати середню добову норму кальцію, достатньо трьох склянок молока в день.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що молоко дуже цінний продукт, який володіє багатьма корисними властивостями, але його в чай додавати не рекомендується. Вчені назвали основні причини.