Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Медики назвали три найгірших продукти для мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Медики назвали три найгірших продукти для мозку

Ці шкідливі продукти медики радять виключити з раціону

18 лютого 2021, 13:43
Поділіться публікацією:

Робота головного мозку безпосередньо залежить від якості споживаної нами їжі. Існує ряд продуктів, які негативно впливають на наш мозок. Медики рекомендують виключити їх зі свого раціону або значно зменшити їх споживання.

Медики назвали три найгірших продукти для мозку

Названо три шкідливих для мозку продукти - фото: з відкритих джерел

Доктор філософії, професор інтегративної біології та фізіології Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі Фернандо Гомес-Пінілья одного разу сказав таку фразу: "Їжа подібна фармацевтичному з'єднанню, що впливає на мозок". І в залежності від того, що ви їсте, це може допомогти або нашкодити вашим когнітивним здібностям. Сьогодні ми розповімо вам про декілька продуктів, які варто виключити.

1. Картопля фрі та інші "ласощі", обсмажені у фритюрі

Продукти, обсмажені на частково гідрогенізовані олії, такі як картопля фрі, курячі нагетси, риба в клярі, палички моцарели та кільця цибулі, містять величезну кількість трансжирних кислот.

Трансжири — це вироблені гідрогенізовані рослинні олії, які залишаються твердими при кімнатній температурі та не псуються. Трансжирні кислоти підвищують рівень поганого холестерину і знижують рівень корисного, підвищуючи ризик серцевих захворювань. Дослідження показують, що вони також шкідливі для мозку.

Дослідники з Каліфорнійського університету в Школі медицини Сан-Дієго також провели тест пам'яті. Результати були опубліковані у науковому журналі PLOS ONE. Виявилося, що молоді люди з найвищим споживанням трансжирів показали гірші результати в тесті на запам'ятовування слів.

2. Солодка газована вода

Вживання цукровмісних напоїв може завдати шкоди вашим розумовим здібностям. У них багато рафінованого цукру, такого як кукурудзяний сироп з високим вмістом фруктози. Множинні дослідження показують, що вживання продуктів з високим вмістом рафінованого цукру може призвести до погіршення настрою, а в деяких випадках навіть до депресії. У зв'язку з цим медики рекомендують якомога рідше вживати солодку газовану воду.

3. Алкоголь

Алкоголь надає негативні впливи практично на всі органи. На роботі мозку він також позначається вкрай погано. У роботі, опублікованій в журналі Alcohol Research — Clinical Reviews, лікарі за допомогою функціональної магнітно-резонансної томографії перевіряли хронічних алкоголіків, які утримувалися від алкоголю протягом як мінімум п'яти днів. Їм вдалося виявити дефіцит в областях мозку, що беруть участь в вербальному навчанні, швидкості обробки інформації, уваги та імпульсивності.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв про продукт, який допомагає організму після COVID-19, а також про те, що дієтолог попередив про шкідливий властивості гречки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини