Лікарка розповіла, що треба їсти на ніч, щоб висипатися

Дієтолог Стефані Нельсон розповіла, які продукти слід вживати на ніч, щоби добре висипатися

Завдяки правильно складеному меню на вечерю ви не тільки не погладшаєте, але і зможете швидше і міцніше заснути. Дієтолог Стефані Нельсон перерахувала продукти, які рекомендується вживати перед нічним відпочинком.

Фахівець зазначає, що взаємозв'язок між сном та харчуванням дуже складний, але загальний висновок можна зробити — на будь-який біологічний процес, включаючи сон, впливає достатня чи недостатня кількість поживних речовин.

Щоб добре висипатися, на вечерю необхідний баланс білка, вуглеводів із високим вмістом клітковини та овочів. Наприклад, куряча грудка із запеченими овочами та кіноа. Останнє, до речі, може замінити звичайним пшоном. Відмінно буде працювати бурий рис з капустою, цибулею та тофу - така вечеря дозволить поєднувати необхідні вуглеводи, овочі та білок.

Також на вечерю підійдуть продукти, які допоможуть виробити серотонін – він сприяє появі мелатоніну – гормону, який регулює сон. Шлях до мелатоніну не такий легкий, як може здатися. Вам треба з'їсти горіхи, насіння, овес або продукти тваринного походження, вони простимулюють вироблення триптофану.

Вечеряти треба за три години до сну. Не до 6 або 7 вечора, а виходячи зі звичного вам графіка, коли ви вирушаєте до ліжка. Якщо це відбувається, наприклад, об 11 ночі, то останній прийом їжі має відбутися пізніше 8 вечора.

Раніше видання "Коментарі" повідомляє, що після однієї безсонної ночі організму потрібно три доби для того, щоб відновити біоритми. Якщо людина не висипається 3-4 дні поспіль, щоб прийти до норми, тижня може вистачити.