Лікарі виявили несподівану шкоду від стиглих бананів

Стиглі банани відрізняються високим глікемічним індексом

У банані, як і інших фруктах, міститься багато корисних вітамінів і речовин. Їх вживання добре позначається на кровообігу, тиску і серцево-судинній системі. Але вчені виявили несподівану шкоду стиглих бананів. Про це передає видання HealthLine.

Фахівці відзначили, що дозрілі плоди мають високий глікемічний індекс (швидкість, з якою вуглеводи, які містяться в продукті, підвищують рівень глюкози в крові, - прим. авт.). Тобто, такі банани небезпечні для людей, які хворіють на діабет другого типу, а також для тих, хто має зайву вагу.

Разом з цим, експерти підкреслили, що зелені плоди не призводять до подібного ефекту, тому їх можна вживати всім в розумних кількостях.

Відомо, що банани багаті на калій, кальцій, залізо, а також вітаміни А, С, Е та інші цінні речовини для організму. Їх можна вживати перед тренуванням в якості перекусу, тому що вони додають енергії та сил. Найкраще додавати банани в йогурти, каші та коктейлі.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими дивними властивостями володіє бананова шкірка.