Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікарі назвали закуску, яка допоможе менше п'яніти
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікарі назвали закуску, яка допоможе менше п'яніти

У цій закусці міститься хітозін

2 січня 2021, 15:50 comments1271
Поділіться публікацією:

Дієтологи нагадують, що при вживанні алкогольних напоїв важливо правильно підібрати закуску, а в період новорічних свят це особливо актуально. Якщо ви хочете пити алкоголь і при цьому менше п'яніти, тоді варто поставити біля себе тарілку зі звичайними грибами.

Лікарі назвали закуску, яка допоможе менше п'яніти

чим закушувати алкоголь / Фото ok.ru/video

Лікар Марина Макіша зазначила, що в грибах міститься хітозан — природний полісахарид, який може нівелювати вплив алкоголю на організм і не має побічної дії. Можна сказати, що він діє як сорбент, запобігаючи всмоктуванню спирту в кров. Крім цього, в складі грибів багато фосфору, магнію, натрію, вітамінів А, В, С, D, які позитивно впливають на роботу всього організму.

Дієтолог також розповіла, що гриби досить важка їжа, тому не варто перед застіллям ними зловживати. Добова доза цього продукту становить 300 грамів. А для того, щоб мінімізувати шкоду алкогольних напоїв досить буде і 150 грамів. Намагайтеся дотримуватися добової дози, щоб не викликати проблеми зі шлунково-кишковим трактом.

Нагадаємо, експерти розповіли, що білі гриби завдяки своєму багатому вітамінному складу, зміцнюють імунітет, покращують травлення, роботу головного мозку і серцево-судинної системи. Також вчені з'ясували, що вживання білих грибів знижує ризик розвитку онкологічних захворювань, адже вони багаті на антиоксиданти.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що єгипетські медики заявили, що людям, у яких гіпертонія (підвищений тиск), необхідно регулярно вживати грибний суп. Виявилося, що в цій страві багато вітамінів і поживних речовин, зокрема калій і кальцій, які призводять показники артеріального тиску в норму.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини