Лікар розповів про бульйон, який викликає серйозні захворювання

Лікар-дієтолог Андрій Бобровський розповів, який бульйон варто огранувати в раціоні, тому що він може викликати проблеми зі здоров'ям

Про користь перших страв для організму написано багато. Але виявляється, що не всі супи володіють однаковими властивостями. Лікар-дієтолог Андрій Бобровський розповів, що не можна зловживати м'ясним бульйоном і пояснив чому.

Фахівець відзначив, що щоденне вживання супу на основі курячого або яловичого м'яса може принести шкоду здоров'ю, наприклад, підвищити ризик розвитку серцево-судинних захворювань. А вся справа в споживанні насичених жирних кислот, тобто тваринних жирів, які й провокують проблеми з серцем.

Крім того, регулярне вживання густого бульйону провокує загострення ряду хронічних захворювань. Наваристий суп може стати причиною виникнення панкреатиту (запалення підшлункової залози) і жовчнокам'яної, сечокам'яної хвороби.

Ще, за словами лікаря, в "магазинному" м'ясі може міститися велика кількість гормонів та антибіотиків, які виробники додають в корм птиці чи худоби під час вирощування. Відповідно, таке м'ясо небезпечне. Його краще вживати після 2 або 3 відвару, тоді в ньому буде набагато менше шкідливих речовин.

Також потрібно пам'ятати, що попри те, що м'ясні бульйони добре засвоюються, вони досить "важкі" для організму людини, тому найкраще переходити на овочеві супи.

Нагадаємо, лікар-нефролог Анна Коробкіна розповіла, чим загрожує надмірна любов до наваристих рибних або м'ясних супів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, лікар-нутриціолог Ольга Деккер розповіла, що найкориснішим супом для організму визнано сочевичний. Він допомагає зміцнити імунну систему, нормалізувати тиск і підживлює організм енергією.