Лікар розповіла про користь щоденного келиха шампанського

В шампанському міститься багато корисних речовин

Про корисні властивості шампанського відомо давно. Численні дослідження доводять, що цей ігристий напій позитивно впливає на серце, знімає стрес і нервову напругу. Виданню VM лікар-дієтолог Аріна Смолова розповіла про те, чим ще корисне шампанське і яка його добова доза.

Фахівець зазначила, що ігристий напій багатий на корисні речовини, які сповільнюють процеси погіршення пам'яті та інших когнітивних функцій. Один келих шампанського в день здатний призупинити розвиток недоумства і хвороби Альцгеймера (захворювання, при якому відбувається руйнування здатності мислити, - прим. авт.)

Дієтолог зазначила, що рожеві і червоні сорти напою містять потужні антиоксиданти, які підтримують роботу організму, зміцнюючи імунітет і захищаючи його від виникнення серйозних захворювань, зокрема раку.

Також шампанське в помірних дозах позитивно впливає на серцево-судинну систему, знижуючи рівень "поганого" холестерину в крові.

Експерт рекомендує вживати не більше одного келиха ігристого напою в день. Якщо нехтувати цим правилом і не контролювати кількість випитого, тоді можуть початися проблеми з печінкою і репродуктивною функцією.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, кому корисно пити шампанське.