Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар розповіла, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар розповіла, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання

Справа не в штучних добавках

21 грудня 2020, 06:35
Поділіться публікацією:

Педіатр, неонатолог і кандидат медичних наук Ганна Левадна розповіла на своїй сторінці в Instagram, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання.

Лікар розповіла, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання

Фото: из открытых источников

Багатьох цікавить, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання, і як молочна продукція може так довго не псуватися.

"Усі думають, що виробники просто додають консерванти, але НІ. Там немає ніяких консервантів або штучних добавок, немає ніякої "хімії"!", — каже Анна.

У дитячій кисломолочній продукції згідно із законом заборонено використовувати консерванти, барвники, підсолоджувачі й підсилювачі смаку, а також ароматизатори, крім натуральних.

"Те, наскільки швидко зіпсується молочна продукція, залежить від наявності в молоці бактерій та інших мікроорганізмів. Чим більше молоко очищене, тим довше у нього термін придатності".

Анна відзначає, що якщо продукт псується дуже швидко, це говорить не про те, що він "натуральний", а про те, що, можливо, були порушені норми очищення обладнання перед виробництвом, або упаковка не була герметичною, не були дотримані мікробіологічні норми вихідного продукту або умови пастеризації й стерилізації. Тому кисломолочні продукти, приготовлені в домашніх умовах, так швидко прокисають — поза виробництва неможливо досягти потрібного рівня безпеки.

Термін придатності дитячих продуктів досягається завдяки:

— якісному молоку;

— пастеризації й стерилізація молока.

Левадна нагадує, що пастеризація - це одноразове нагрівання до 70 С протягом ~ 30 секунд, а стерилізація - одномоментний нагрів до 137 С протягом декількох секунд. Чим вище температура і довше витримка, тим швидше руйнуються бактерії. 


Раніше "Коментарі" писали, що скільки коштують 5 кращих вакцин від коронавірусу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини