Лікар попередила, яка їжа "вбиває" імунітет

Їжа може як підвищувати, так і знижувати захисні властивості організму

Скоро осінь, а з настанням холодів наближається сезон застуд, тому саме час зміцнити свій імунітет. І допомогти в цьому можуть правильні харчові продукти. Але є їжа, яка навпаки, може послабити організм і "підірвати" здоров'я. Про це виданню радіо Sputnik розповіла лікар-дієтолог Ірина Лизун.

Спеціаліст попередила, що найбільше боятися потрібно цукру і трансжирів. Їх надмірне вживання негативно відбивається на імунній системі, а значить організм стає вразливим до різного роду захворювань.

Трансжири можна знайти в маргарині (серед масел він лідер за їх змістом), майонезі, чіпсах (одна пачках містить 3% шкідливих жирів), а також в напівфабрикатах. Ці продукти слід обмежити в раціоні, тому що вони провокують розвиток серйозних захворювань.

Крім того, лікар рекомендує відмовитися від товарів, які містять Е-шки, різні консерванти, підсилювачі смаку, запаху, барвники. У великій кількості вони здатні послабити імунітет і "підірвати" здоров'я.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, чому для зміцнення імунітету важливо пити ехінацею.