Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Лікар назвала топ-5 продуктів для імунітету
commentss НОВИНИ Всі новини

Лікар назвала топ-5 продуктів для імунітету

Ці продукти збагатять організм вітамінами

3 вересня 2020, 00:30 comments1305
Поділіться публікацією:

Дати відсіч сезонним застудам допоможуть звичайні доступні продукти, багаті на вітаміни та цінні мікроелементи. Лікар-нутриціолог Світлана Нікітчук на своїй сторінці в Instagram написала топ-5 продуктів, які допомагають зміцнити імунну систему.

Лікар назвала топ-5 продуктів для імунітету

Редька

Цей овоч багатий на вітаміни А, С, Е і групи В. Широкий мінеральний ряд сприяє її використанню в щоденному раціоні. Особливо слід звернути увагу на чорну редьку, тому що вона містить антимікробні та антивірусні компоненти, які успішно борються з легеневими та кишковими хворобами.

Гарбуз

Містить в 4-5 разів більше каротину, ніж у моркві. Ця речовина в організмі перетворюється на вітамін A, який корисний не тільки для зору, але і є потужним антиоксидантом. Також в гарбузі є вітаміни C, E, K і практично всі вітаміни групи B. Корисне і насіння гарбуза, в них безліч мікроелементів, і особливо високий вміст цинку.

Буряк

До складу буряка входять вітаміни А, С, К, і групи В, залізо, йод, фосфор, цинк, мідь, бор, кремній, кальцій, лимонна, молочна, яблучна, щавлева кислоти. Буряк не тільки зміцнює імунітет, а також знижує ймовірність появи новоутворень, покращує роботу мозку і відновлює процеси в організмі.

Кисломолочні продукти

Пробіотики сприяють зміцненню стінок шлунково-кишкового тракту і шлунка, і не дають хвороботворним бактеріям проникнути в організм. Не обов'язково купувати чарівні імуностимулюючі баночки, цю ж користь дає якісний кефір або йогурт.

Шипшина

Містить вітаміни С, В, Е, К і Р, хром, магній, кальцій і калій. Такий склад добре підвищує імунітет і опірність організму до застуд. Осінь — початок сезону гарячих напоїв. Сушені ягоди шипшини можна чергувати з калиною, смородиною, журавлиною або обліпихою. Додавайте чебрець, м'яту або іван-чай, і звичайно імбир.

Лікар назвала топ-5 продуктів для імунітету - фото 2

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, яка їжа "вбиває" імунітет.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини