Кращі продукти для сніданку, які продовжують життя

Дієтологи наголошують, що вживання цих продуктів вранці може запобігати безлічі захворювань

Напевно ви знаєте, що певні продукти для сніданку можуть наповнити вас енергією, а також поліпшити загальний стан здоров'я. Американські дієтологи відзначають, що правильне харчування вранці може допомогти вам прожити довше життя, запобігши певні захворювання і зміцнивши імунну систему.

Насіння чіа
Якщо вам потрібен продукт, який сприяє довголіттю, для ранкової миски вівсянки або йогурту, не шукайте нічого, крім насіння чіа, яке забезпечує вражаючі 11 грамів клітковини на 28-грамову порцію. Невелике дослідження американських вчених 2010 року показало, що у людей з діабетом, які регулярно їли насіння чіа, покращився рівень цукру в крові та артеріального тиску. Насіння чіа також сповнене антиоксидантів, які можуть захистити ваші клітини від ушкодження вільними радикалами.
Ягоди
Іспанське дослідження 2013 року показало, що люди, які їли ягоди кілька разів на тиждень, мали на 30% менший ризик смерті. Дослідники вважають, що збільшення тривалості життя може бути пов'язане з високою концентрацією поліфенолів в ягодах, які пов'язані зі зниженням ризику багатьох хронічних захворювань.
Квасоля
Дослідження британських вчених від 2004 року, яке проводилося за участю літніх людей, показало, що кожні дві столові ложки квасолі в день знижують ризик смертності на 8%. Зокрема, вживання бобових два рази на тиждень знижує ризик розвитку раку товстої кишки. Боби містять достатню кількість білка, складних вуглеводів, багатих на клітковину, і необхідних мікроелементів, які зміцнюють імунну систему.
Раніше "Коментарі" називали три звички здорового сніданку.