Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Корисні властивості кави для серця: несподівані результати дослідження
commentss НОВИНИ Всі новини

Корисні властивості кави для серця: несподівані результати дослідження

Дослідники розповіли, який кави знижує ризик розвитку серцевої недостатності

13 лютого 2021, 16:43 comments2724
Поділіться публікацією:

Вживання однієї або декількох чашок кави в день може знизити ризик виникнення серцевої недостатності. Про це повідомляють дані Американської асоціації серця, засновані на трьох дослідженнях, передає CNN.

Корисні властивості кави для серця: несподівані результати дослідження

Кава. Фото із відкритих джерел

Правда, ці результати не стосуються кави без кофеїну. Навіть навпаки, дослідження показали, що є зв'язок між вживанням кави без кофеїну і підвищеним ризиком розвитку серцевої недостатності.

Серцева недостатність виникає, коли ослаблене серце не може забезпечити клітини організму достатньою кількістю крові, щоб отримати кисень, необхідний для підтримки нормального функціонування організму. Люди з серцевою недостатністю страждають від втоми і задишки, а також зазнають труднощів при ходьбі, підйомі по сходах або при інших повсякденних заняттях.

Дослідження, опубліковане на початку тижня в журналі AHA Circulation: Heart Failure, засноване на результатахи Фрамінгемского дослідження серця. Це дослідження, розпочате в 1948 році, охопило більше 5000 чоловік без діагностованих захворювань серця, які жили в Фрамінгемі, штат Массачусетс. Дослідження проводилося протягом 72 років серед трьох поколінь людей.

У новому дослідженні використовувалися найсучасніші аналітичні інструменти з платформи прецизійної медицини AHA для порівняння даних з Фрамингема з дослідженням ризику атеросклерозу в спільнотах, поздовжнім, багатовузловим, двухрасовим дослідженням і вивченням серцево-судинного здоров'я, 10-річним дослідженням ризику серцево-судинних захворювань у дорослих старше 65 років.

В цілому ці дослідження надали інформацію про харчування більш ніж 21 тис. Дорослих американців.

У порівнянні з людьми, які не пили кави, аналіз показав, що ризик виникнення серцевої недостатності з плином часу знизився від 5% до 12%.

Ризик розвитку серцевої недостатності залишався незмінним при відсутності вживання кави або однієї чашки в день в дослідженні ризику розвитку атеросклерозу. Але коли люди випивали дві або більше чашок чорної кави в день, ризик знижувався приблизно на 30%.

Всі ці дослідження проводилися з використанням чорної кави. Однак багато людей додають в напій молочні продукти, цукор, ароматизатори або немолочні вершки, які є висококалорійними, додають цукор і жир. Це, швидше за все, зводить нанівець будь-які корисні для серця переваги, попереджає AHA.

Також майте на увазі, що в більшості досліджень чашка кави складає 236 мл.

Те, як ви варите каву, також має наслідки для здоров'я. На відміну від фільтрувальних кавоварок, французький прес, турецьку каву або варений кава не затримує з'єднання під назвою кафестол в маслянистої частини кави. Кафестол може збільшити поганий холестерин або ЛПНЩ (ліпопротеїни низької щільності).

Дослідження показали, що кофеїн може бути небезпечний, якщо споживається в надлишку деякими групами населення. Високий рівень споживання кави (більше 4 чашок в день) під час вагітності впливає на вагу майбутньої дитини — у майбутніх мам, які п'ють багато кави часто народжуються діти з низькою вагою. Також кава впливає на ризик передчасних пологів і мертвонароджень в дослідженні 2017года. Для жінок з більш високою ймовірністю переломів кісток кава підвищує цей ризик, в той же час для чоловіків цього ризику немає.

Минулі дослідження також припускали, що люди з проблемами сну або неконтрольованим діабетом повинні проконсультуватися з лікарем, перш ніж додавати кофеїн у свій раціон.

І, звичайно ж, діти і підлітки не повинні пити колу, каву, енергетичні напої або інші напої з будь-якою кількістю кофеїну, повідомляє Американська академія педіатрії.

Раніше "Коментарі" писали, що вчені провели новий науковий експеримент, в ході якого вивчили, що впливає на смакові рецептори людини. Для цього вони запросили 400 чоловіків і жінок, яким було запропоновано пити каву в навушниках. Виявляється, за допомогою цього можна почути звуки кави і краще його розкуштувати.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини