Кому краще не їсти олів'є за новорічним столом

Салат «Олів'є» досить калорійний, хоч і смачний

Складно уявити Новий рік без салату "Олів'є", адже він вже давно вважається коронною стравою святкового столу. Однак, деяким людям все ж варто утриматися від його вживання, щоб не викликати проблеми зі здоров'ям.

Дієтолог Маргарита Куц каже, що цей салат хоч і смачний, але дуже калорійний, тому він нього варто відмовитися людям, які страждають ожирінням, хворобами серця і шлунка.

"Це стосується людей з ожирінням, дисліпідемією (підвищення рівнів холестерину та/або тригліцеридів або зниження рівня холестерину ліпопротеїнів високої щільності в плазмі - прим. авт.), А також тим, у кого підвищена кількість жирів в організмі, і особам з цукровим діабетом другого типу", - підсумувала лікар.

Інший дієтолог Марина Хорол нагадала про шкідливі властивості цього популярного салату. За словами фахівця, олів'є містить велику кількість інгредієнтів, які організму важко перетравлювати, тому часто у людей після новорічної ночі з'являються скарги на дискомфорт в шлунку і запалення підшлункової залози.

Крім того, олів'є найчастіше заправляють майонезом і сметаною, які дуже калорійні, а значить "б'ють" по печінці та шлунку.

Також дієтолог розповіла, що в таких салатах, як олів'є швидко розмножуються мікроорганізми, тому його не можна залишати на ніч при кімнатній температурі. Так і в холодильнику його можна зберігати довше 1-2 дні.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, у 2020 році ціна салату "Олів'є" для українців склала 119 гривень, що на 15% менше, ніж минулого року. А приблизна вартість крабового салату - 143 гривні.