Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Які поєднання продуктів шкідливі для мозку
commentss НОВИНИ Всі новини

Які поєднання продуктів шкідливі для мозку

Найшкідливішим виявилося поєднання обробленого м'яса і крохмалистих продуктів

7 червня 2020, 12:45 comments2743
Поділіться публікацією:

Американські дослідники з'ясували, які продукти не можна поєднувати між собою, щоб не викликати порушення когнітивних здібностей. Про це повідомляє видання Medicall Press.

Які поєднання продуктів шкідливі для мозку

Вчені провели експеримент, участь в якому взяли 209 осіб у віці 78 років, у яких була деменція і 418 чоловік, того ж віку, у яких її не було. Експерти проаналізували список продуктів, які вони найчастіше вживали і в якому поєднанні. Також добровольці проходили кожні 2-3 роки медичні огляди.

Дослідники використовували дані з опитувальника по раціону харчування, щоб порівняти, які продукти часто вживали пацієнти з деменцією і без неї. Результати дослідження показали, що розвиток деменції (погіршення пам'яті та розумових здібностей, — прим. авт.) спостерігалося у добровольців, які на сніданок їли перероблене м'ясо і крохмалисті продукти: картоплю, квасолю, сочевицю, а також тістечка і печиво.

У інших учасників, які їли таку ж кількість м'яса, але поєднували його з більш здоровими продуктами, наприклад, овочами або морепродуктами, був менший ризик розвитку нейродегенератівного захворювання.

Експерти говорять, що в цілому, у людей без деменції, був більш різноманітний раціон харчування, який складався з "правильних" продуктів: овочів, фруктів, м'яса птиці та іншого. Вони вважають, що здорове харчування може бути відмінним способом запобігання захворюванню.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що деякі продукти не можна одночасно приймати з медичними препаратами. Які поєднання можуть зашкодити?



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини