Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Їжа, яка лікує: названо п'ять суперфудів 2021 року
commentss НОВИНИ Всі новини

Їжа, яка лікує: названо п'ять суперфудів 2021 року

Ці суперфуди позитивно впливають на організм

12 січня 2021, 17:35 comments1076
Поділіться публікацією:

Продукти з високою концентрацією корисних речовин називають "суперфудами", тому що вони збагачують організм вітамінами, мінералами й захищають від різних захворювань. І з кожним роком список суперфудів поповнюється. Які ж продукти будуть популярні у 2021 році?

Їжа, яка лікує: названо п'ять суперфудів 2021 року

кукамелон (фото з відкритих джерел)

Горох

Вчені виявили у звичайному горосі нові дивовижні властивості, які підвищили його до "суперфуду". Дослідники з'ясували, що горох може знизити "стрибки інсуліну", які істотно підвищують рівень цукру в крові після прийому їжі. Вважається, що саме такі різкі коливання сприяють виникненню діабету. Експерти стверджують, що саме горох, як в цілісному вигляді, так і подрібнений, може зупинити глобальну епідемію захворювання на діабет другого типу.

Насіння базиліка

Мало хто чув про цілющі властивості насіння базиліка, а вони дуже корисні для людей, які страждають на цукровий діабет другого типу, оскільки контролюють процес перетворення вуглеводів в глюкозу. Але крім цього, у цих насіння ще купа несподіваних переваг. Серед них — підвищення імунітету, яке зараз у всіх на першому місці, жарознижувальна, спазмолітична і сечогінна дія. Вимочені протягом півгодини насіння базиліка допомагають нейтралізувати кислотність в організмі, позбавляючи від печії.

Пажитник

Цей суперфуд сотні років використовуються в нетрадиційній медицині, щоб вирішити проблеми шкіри, вилікувати кашель та інші хвороби. По-перше, як і інші бобові, це високобілковий продукт, у складі якого понад 20% протеїну, а також вітаміни А, С, групи В, а також калій, фосфор, кальцій, селен, залізо, цинк. Крім того, пажитник особливо корисний в зимовий період, бо має антибактеріальний ефект і захищає від інфекцій. Ще одна важлива особливість цього продукту — високий вміст в насінні фітоестрогенів — рослинних гормонів, особливо необхідних жінкам після 50 років.

Масло копайба

Це масло можна використовувати для косметичних процедур, адже воно посилює догляд за шкірою, робить її чистішою і запобігає різним висипанням. А також масло копайба підтримує серцево-судинну, імунну, травну і нервову системи. Для цього слід додавати 1-2 краплі олії в воду, сік або чай з медом.

Кукамелон

Зустрічайте ще одну новинку у світі суперфуду — кукамелоном. Цій рослині встигли дати безліч прізвиськ, описуючи її зовнішній вигляд і смак: "мишача диня", "мексиканський огірок" і так далі. Кукамелони насичені мінералами, антиоксидантами та клітковиною, які підтримують роботу серцево-судинної та імунної систем.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які суперфуди допомагають очистити організм.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини