Харчування за групою крові: яких продуктів варто уникати
Які продукти варто виключити з раціону людям, залежно від групи крові
Дієта за групою крові стала популярною завдяки книзі доктора Пітера Д'Адамо "Eat Right 4 Your Type". Вона базується на теорії, що різні групи крові мають різні потреби в харчуванні, і що певні продукти можуть бути корисними або шкідливими залежно від вашої групи крові, повідомляє портал “Коментарі”.
Люди з групою крові O (I), за теорією Д'Адамо, є "мисливцями" і мають споживати багато білка, особливо м'яса. Проте їм варто уникати:
Зернові продукти: пшениця, кукурудза, жито та ячмінь можуть викликати проблеми з травленням.
Молочні продукти: молоко та сир можуть бути важкими для перетравлення.
Бобові: сочевиця та квасоля можуть викликати запалення.
Люди з групою крові A (II), відомі як "землероби", повинні дотримуватися вегетаріанської дієти. Їм варто уникати:
М'ясо: червоне м'ясо та птиця можуть бути важкими для перетравлення.
Молочні продукти: молоко та сир можуть викликати проблеми з травленням.
Пшениця: може викликати запалення та проблеми з травленням.
Люди з групою крові B (III), або "кочівники", мають більш різноманітну дієту, але їм варто уникати:
Кукурудза: може викликати проблеми з метаболізмом.
Пшениця: може викликати запалення.
Курка: може викликати проблеми з імунною системою.
Люди з групою крові AB (ІV), або "загадки", мають змішану дієту, але їм варто уникати:
Червоне м'ясо: важке для перетравлення.
Кукурудза: може викликати проблеми з метаболізмом.
Гречка: може викликати запалення.
Раніше портал “Коментарі” повідомляв, люди з якою групою крові хворіють частіше.