Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Фрукти і овочі допомагають знизити ризик серцевих захворювань: правда чи міф
commentss НОВИНИ Всі новини

Фрукти і овочі допомагають знизити ризик серцевих захворювань: правда чи міф

Американські вчені протягом довгих років з'ясовували, як вплине вживання фруктів і овочів в ранньому віці на роботу серця і розвиток різних серцевих захворювань в майбутньому

13 січня 2021, 15:20
Поділіться публікацією:

Для того, щоб зробити точні висновки й зрозуміти, чи може вживання фруктів і овочів допомогти уникнути проблем з серцем знадобилося близько 20 років. Про це повідомляється на сторінці Американського коледжу кардіології.

Фрукти і овочі допомагають знизити ризик серцевих захворювань: правда чи міф

Як овочі та фрукти впливають на серце - фото: з відкритих джерел

Так, в експерименті брали участь кілька тисяч здорових молодих людей. метою було   більше дізнатися про розвиток смертельних серцевих захворювань у чоловіків і жінок. Учасники   надавали інформацію про їх дієту і способі життя за допомогою анкет про здоров'я. У них вони відповідали на питання, пов'язані з вживанням фруктів. Результати були опубліковані в журналі Circulation Американської кардіологічної асоціації.

Після спостереження за учасниками протягом стількох років дослідники виявили, що у людей, які регулярно вживали фрукти та овочі, на 26% менше ймовірність накопичення кальцію в артеріях, ніж у людей з найнижчим споживанням. А це означає, що ризик серцевого нападу і серцевих захворювань знижується.

Отримані дані свідчать про те, що регулярне вживання овочів і фруктів може значно знизити ризик розвитку серцевих захворювань, які призводять до смерті. Однак експерти відзначають, що це лише одна зі складових. Крім цього потрібно в цілому дотримуватися здорового способу життя. Плюс до всього, бажано відмовитися від солодких напоїв, смаженої картоплі, яловичини, фастфуду. В такому випадку фрукти та овочі й справді зможуть допомогти вберегтися від страшних хвороб в майбутньому.

Дуже корисними для серця є шпинат, яблуко, спаржа, броколі, риба, помідори, ягоди, гранат, гіркий шоколад, горіхи, родзинки, фініки, курага.

Нагадаємо, раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, чи можна захворіти на діабет, якщо їсти багато солодкого, а також про три найгірших продукти для вашого мозку.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини