Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Фахівці розповіли, від якого захворювання може врятувати правильне харчування
commentss НОВИНИ Всі новини

Фахівці розповіли, від якого захворювання може врятувати правильне харчування

Недолік певної жирної кислоти в організмі може викликати аномальну реакцію імунної системи

21 січня 2021, 14:31
Поділіться публікацією:

Дослідники з Єльського Університету США прийшли до висновку, що нестача певної жирної кислоти в організмі може викликати аномальну реакцію імунної системи, що призводить до розсіяного склерозу — важкого невиліковного захворювання. Про це сказано в прес-релізі на EurekAlert !.

Фахівці розповіли, від якого захворювання може врятувати правильне харчування

Правильне харчування - фото з відкритих джерел

Вчені визначили, що у тих, хто страждає на розсіяний склероз, відсутній достатній рівень олеїнової кислоти, що міститься в олії м'ясі (яловичині, курці та свинині), сирі, горіхах, насінні соняшнику, яйцях, макаронах, молоці, оливках і авокадо. Брак даної речовини може спровокувати втрату метаболічних сенсорів, які здатні активувати Т-клітини.

В ході експерименту, фахівці вводили олеїнову кислоту в жирову тканину учасників дослідження, у яких діагностовано розсіяний склероз, після чого підкреслили, що рівні регуляторних Т-клітин у пацієнтів збільшувалися. Вчені відзначили, що в разі відсутності більшості регуляторних Т-клітин імунна система може атакувати здорові клітини центральної нервової системи.

Виходячи з цього, дослідники припустили, що вживання в їжу продуктів, в яких міститься олеїнова кислота, може врятувати від серйозного захворювання. Фахівці також відзначили, що будуть і надалі займатися цим питанням, щоб підтвердити результати в інших дослідженнях.

Раніше видання "Коментарі" повідомляли, що на думку вчених, збільшився відсоток захворювання онкологією. При цьому дослідники заявляють, що головне не тільки вчасно виявити онкологічне захворювання, а й також, по можливості, йому запобігти. Для цього необхідно дотримуватися потрібної дієти, не вживати в їжу шкідливі продукти та займатися профілактикою хвороби.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини