Експерт розвіяв міфи про небезпеку популярного продукту

Скарги на отруєння рибними консервами серед споживачів є необґрунтованими

Під час виробництва рибних консервів застосовується термічна обробка, яка здатна знищити бактерії у продукті, внаслідок чого можливість отруєння виключається. Крім того, готовий товар проходить експертизу, яка перевіряє, чи зможе він нашкодити здоров'ю споживача. Про це сказав фахівець у рибній галузі Роман Солошенко в ефірі телеканалу "Україна 24", оцінюючи ризик отруєння рибними консервами.

За словами експерта, існує безліч хибних тверджень щодо виробництва рибних консервів. Промислове виробництво, до якого належать конкретні рибні консерви, має повністю замкнутий цикл, який передбачає мінімум п'ять, а то й шість етапів контрольних точок виробництва.

Фахівець зазначив, що скарги на отруєння рибними консервами серед споживачів є необґрунтованими.

"По-перше, консерви виробляються за температури 120 градусів - це контрольна точка безпеки. За такої температури вони варяться від 50 до 90 хвилин. За цей час усі шкідливі бактерії повністю зникають", - говорить Солошенко.

Він також зазначив, що окремі процеси виробництва консервів дозволяють повністю виключити ризик потрапляння всередину бактерій ботулізму.

Раніше інтернет-видання "Коментарі" писало про пельмені-фальсифікати. За словами доктора технічних наук, професора Лариси Баль-Прилипко, частими є випадки, коли виробники пельменів виготовляють продукт із додаванням рослинного білка, знижуючи собівартість товару.

За словами експерта, найбільш важливим і дорогим у пельменях є сировина. Буває, що нечесні виробники намагаються її здешевити, використовуючи різні домішки. Але фахівець вважає, що такі маніпуляції - фальсифікація.