Є два типи людей, яким краще відмовитися від молока

Дієтолог назвала дві категорії людей, яким небажано вживати молоко

Відомо, що в складі молока є білок і цукор, а вони можуть виявитися небезпечними для деяких людей. Завідуюча відділенням клінічної дієтології ГКБ імені Виноградова Юлія Пігарева поділилася, кому краще відмовитися від цього продукту.

"Є два типи людей, які насправді піддають свій організм серйозному випробуванню, коли п'ють молоко у великих кількостях. В інших випадках відмову від молока рекомендувати не можна", - пояснює дієтолог.

Перший тип - люди, у яких є непереносимість лактози. Вона не розщеплюється в їх організмі, тому таким людям пити молоко вкрай небезпечно, тому що це викликати небажані наслідки: від болів в животі до здуття. Дуже рідко, але теж буває, що це може викликати шкірну реакцію, підсумувала дієтолог.

Другий тип - це люди, у яких є алергія на молочний білок. Варто зазначити, що і в цій ситуації симптоми будуть такими ж, як і в першому випадку. Спеціаліст додала, що дану проблему найчастіше виявляють ще в дитячому віці. Але якщо ви не впевнені в тому, що у вас алергія на молочний білок, тоді краще здати аналізи повторно.

Також видання "Коментарі" розповість, що таке "золоте молоко" і в чому його користь для здоров'я.