Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Додайте у свій раціон: ТОП-5 продуктів листопада
commentss НОВИНИ Всі новини

Додайте у свій раціон: ТОП-5 продуктів листопада

Ці продукти багаті на вітаміни та цінні речовини

4 листопада 2020, 09:55
Поділіться публікацією:

Зима не радує нас таким достатком овочів та фруктів, як літо, але проте, раціон повинен бути різноманітним і максимально корисним. В своє меню варто включити продукти з багатим вітамінним складом, які допоможуть зміцнити імунну систему, і тим самим захистити від простудних захворювань. Так, що ж купувати в листопаді? 

Додайте у свій раціон: ТОП-5 продуктів листопада

продукти харчування | фото з відкритих джерел

Обліпиха

Ця ягода — справжнє джерело вітамінів та корисних мікроелементів, тому вона так важлива для організму. Плоди обліпихи смачніші в кінці осені, коли починаються перші морози. З них виходять смачні вітамінні морси, компоти, сиропи, а також варення. Ця ягода багата на вітаміни С, Е, В, а ще на фолат, калій, фосфор й інші речовини, які підвищують імунітет, покращують травлення, позбавляють від депресії.

Айва

Як правило, айва дозріває в кінці осені, а деякі сорти ще у вересні. У складі ягід багато вітамінів, пектинових з'єднань, заліза, цинку і антиоксидантів. З айви можна приготувати варення, повидло, компот та інші страви. Плоди ягоди мають загальнозміцнюючі властивості, допомагають при серцевих проблемах і малокрів'я.

Гранат

Гранат має періодично з'являтися в вашому раціоні, тому що з його допомогою можна зміцнити судини, нормалізувати тиск, знизити рівень гемоглобіну, а також зміцнити імунну систему. Плоди використовують для приготування напоїв і різних заправок. Дуже корисний натуральний гранатовий сік.

Волоські горіхи

Не тільки смачними, а й дуже корисними є волоські горіхи, які дозрівають в кінці осені. У їх складі є вітаміни А, С, В, Е, а також цинк, магній, йод, які позитивно впливають на серцево-судинну систему, знижують рівень "поганого" холестерину в крові, а ще допомагають при анемії.

Топінамбур

Цей модний суперфуд багатий на амінокислоти, вітаміни та інші корисні речовини, тому ефективно допомагає боротися з проблемами шлунково-кишкового тракту. Топінамбур корисний для серцево-судинної системи, а також він очищає організм від шкідливих речовин.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які продукти можна їсти після закінчення терміну придатності.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини