Дивовижні властивості лайма, про які варто знати

Експерти розповіли про дивовижні властивості лайма, про які потрібно знати

Лайм - це не зелений лимон, а зовсім самостійний вид цитрусових - просто генетично вони схожі як брати. І лайм не менш корисний для організму, тому медики рекомендують збагачувати їм свій раціон. Що ж в ньому дивного?

Антиоксидантний захист

У складі лайма, як і в лимоні, багато вітаміну С, який потрібен нашому організму для зміцнення імунітету та інших важливих функцій. Також лайм багатий на антиоксиданти, які блокують ранній процес старіння організму і захищають його від негативного впливу вільних радикалів.

Профілактика цукрового діабету

Американська діабетична асоціація називає лайм суперфудом. У ньому багато розчинної клітковини, яка зменшує абсорбцію цукру в кровотік. У лайма низький глікемічний індекс, тому він не провокує стрибки глюкози.

Зміцнення серцево-судинної системи

Завдяки вітаміну С і клітковини цей вид цитрусових покращує роботу серцево-судинної системи. Рослинні волокна пов'язують "поганий" холестерин і шкідливі жири, а потім виводять їх з організму. Лайм захищає судини від освіти холестеринових бляшок і перешкоджає виникненню гіпертонії.

Боротьба з вірусами та простудними захворюваннями

Експерти кажуть, що з лайма виходить гарна ефірна олія, багата на флавоноїди. У шкірці також багато цих сполук, які пригнічують ріст хвороботворних бактерій. Лайм допомагає полегшити симптоми простуди та грипу, зокрема знімає закладеність носа.

Поліпшення травлення

Кислий сік лайма стимулює утворення шлункового соку і ферментів, необхідних для нормального травлення. Він буде корисний людям, які страждають від зниженої кислотності. Лайм прискорює відтік жовчі, підвищує апетит і допомагає уникнути болю і спазмів.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, як м'ята і лимон допоможуть полегшити головний біль.