Дієтолог розповіла, що можна зробити з простроченими продуктами
Лікар-дієтолог та нутриціолог Анна Білоусова розповіла, що деякі продукти, у яких минув термін придатності, ще можна використовувати
З продуктами, у яких минув термін придатності, потрібно бути обережнішими, тому що вони можуть становити небезпеку для здоров'я. Але є й такі продукти, які можна використовувати, попри цифри, вказані на пакуванні.
Лікар-дієтолог та нутриціолог Анна Білоусова зазначила, що не варто викидати фрукти та овочі, на яких з'явилися острівці гнилі. Їх можна обрізати, а з продукту, який залишився зробити, наприклад, смузі або нарізати на скибочки й відправити в морозилку.
Також, за словами експерта, після закінчення терміну придатності можна використовувати молочні продукти, якщо вони зберігаються в холодильнику і не "вздулися". Продовжити термін життя можна і томатній пасті, після відкриття банки - намажте кришку гірчицею, тоді пліснява не розвиватиметься.
А зберегти свіжість м'яса можна за допомогою маринаду з часнику та цибулі – природних антибіотиків, а також оцту. Якщо ви купили сосиски по акції і їх термін придатності вже підбігає до кінця, то відправте продукт в холодильник, а потім використовуйте його в хорошій термічній обробці - добре проваріть або додайте в піцу або суп.
Нагадаємо, що одним із найпопулярніших продуктів у світі є хліб. Але єдиний мінус полягає в тому, що цей продукт швидко псується. Як зберегти хліб свіжим та смачним якомога довше?
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що кожен продукт має свій термін придатності. Але якщо зберігати його за неправильних умов, тоді він зіпсується швидше і на ньому з'явиться цвіль. На своїй сторінці в Instagram лікар-дієтолог Олена Мотова розповіла, чи небезпечно вживати цвілі продукти.