Дієтолог розповіла, чим ранні кавуни небезпечні для здоров'я

Сезон кавунів, як правило, стартує в серпні

На ринках і в магазинах вже почали продавати ранні кавуни. Але лікар-дієтолог Олена Соломатіна рекомендує утриматися від вживання таких плодів. Виданню "Вечірня Москва" вона розповіла, чим ранні кавуни можуть бути небезпечними для здоров'я.

Фахівець зазначила, що сезон кавунів, як правило, стартує в серпні. До цього часу, плід визріває і наповнюється цукром під променями сонця. Ті, кавуни, які вже продають на ринках, швидше за все, "китайські" або "в'єтнамські". Плоди вирощують з додаванням різної "хімії", яка прискорює їх ріст і дозрівання.

Лікар стверджує, що кавуни, вирощені в таких умовах, містять селітру - нітрат, який в умовах тепла і вологості переробляється в канцероген. Ці речовини негативно позначаються на роботі серцево-судинної системи, порушують дихання тканин і призводять до кисневого голодування.

Соломатіна говорить, що такі "невинні" ласощі можуть призвести до серцевих проблем, астми та навіть викликати викидень у вагітної. Щоб уникнути подібних проблем, фахівець радить почекати ще трошки, щоб купувати натуральні плоди кавунів за прийнятною ціною.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, якими корисними властивостями володіє кавун.