Дієтолог розповіла, кому краще відмовитися від помідорів
Фахівці радять деяким людям краще виключити томати зі свого раціону
Помідор - дуже корисний і навіть незамінний овоч завдяки унікальній речовині - лікопену. Однак фахівці радять деяким людям краще виключити томати зі свого раціону, щоб уникнути проблем зі здоров'ям. Як пише дієтолог Альбіна Комісарова в Instagram, краще відмовитися від вживання цього овоча тим, у кого він викликає печію. Але фахівець також додала, що це індивідуальна реакція, а не рекомендація для всіх.
Крім цього, Комісарова розвінчала міфи про вживання помідорів, зокрема про те, що вони багаті дубильною кислотою, яка підвищує кислотність шлункового соку.
Він бере участь у створенні пігменту. Завдяки цьому плід томату був модифікований за допомогою додавання гена, який відповідає за синтез L-DOPA в буряках. Крім того, плоди томата L-DOPA продемонстрували покращений термін зберігання і знижену сприйнятливість до ботрітіса сірого, збудника сірої гнилі багатьох рослин.