Дієтолог розповіла, для кого горіхи можуть бути небезпечними

Горіхи є гарним перекусом

Горіхи займають в раціоні харчування важливе місце, тому що є цінним джерелом вітамінів, мікроелементів і антиоксидантів. Однак, як і будь-який інший продукт, горіхи мають ряд протипоказань. Про це виданню "ВМ" розповіла лікар-дієтолог Олена Соломатіна.

Спеціаліст зазначила, що найбільшою популярністю користується волоський горіх, арахіс і фундук. Кожен з них по-своєму корисний для організму, але волоський горіх вважається лідером серед інших, тому що містить велику кількість антиоксидантів. Ці види горіхів є відмінним перекусом, тому що добре насичують і збагачують організм залізом, калієм, цинком, марганцем та іншими цінними речовинами.

Однак, зловжити ними не варто. У добу рекомендується з'їдати до 50 грамів горіхів, а для тих, хто стежить за своєю фігурою, достатньо буде і 5-8 горішків.

За словами Соломатіної, будь-які горіхи небезпечно вживати людям, схильним до алергічної реакції. Також від прийому цього продукту варто утриматися тим, у кого є шкірні захворювання (дерматит, псоріаз). Варто пам'ятати, що горіхи - важко перетравлювана їжа, тому ними не варто зловживати людям, у яких є проблеми зі шлунком і травленням.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, який горіх захистить від вірусних інфекцій.