Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог розповіла, які сезонні фрукти і овочі є найкориснішими
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог розповіла, які сезонні фрукти і овочі є найкориснішими

Харчування сезонними плодами насичує організм необхідними вітамінами

14 вересня 2020, 14:00
Поділіться публікацією:

У щоденному раціоні обов'язково повинні бути фрукти і овочі. Вони насичують організм корисними мікроелементами та вітамінами, а ще клітковиною, яка нормалізує роботу кишкової мікрофлори й зміцнює імунітет. Лікар-дієтолог Олена Соломатіна розповіла, які сезонні фрукти та овочі є найкориснішими. Про це пише видання changeua.

Дієтолог розповіла, які сезонні фрукти і овочі є найкориснішими

Дієтолог розповіла, які сезонні фрукти і овочі є найкориснішими. Фото: unsplash.

До складу огірків входить багато калію, який позитивно впливає на серце і нирки. Дієтолог каже, що вживання цього продукту в необхідній кількості, захищає від захворювань судинної системи та щитовидної залози. В огірках міститься багато фосфору, кальцію, магнію, заліза.

У помідорах є органічні кислоти, клітковина, кальцій, калій, залізо. Проходячи термічну обробку, вони не втрачають своїх корисних властивостей, що вкрай важливо. Дуже корисно їсти помідори, якщо є проблеми з серцево-судинною системою.

Лікар рекомендує вживати баклажани людям, у яких є залежність від нікотину. Тому що них міститься вітамін РР (нікотинова кислота), яка допомагає легше пережити відмову від куріння.

Кабачки є джерелом не тільки багатьох корисних мікроелементів, але й добре засвоюються організмом. Це низькокалорійний продукт, тому його можна їсти, не боячись за свою фігуру.

Олена радить їсти абрикоси тим, у кого є дефіцит калію. У них міститься багато провітаміну бета-каротину — антиоксиданту, який захищає від хвороб серця.

Кавун — це загальне очищення організму, запевняє дієтолог. Тому що в ньому міститься фолієва кислота, каротин, пектинові полісахариди, калій, залізо, магній, кальцій, фосфор. Їсти кавун корисно при гіпертонії, хворобах печінки та жовчного міхура, закрепах і ангіні.


Раніше видання "Коментарі" повідомляло, дієтолог розповіла, чим замінити свіжі овочі взимку.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини