Дієтолог назвав солодощі, які можна їсти на сніданок
Сніданок повинен бути правильно збалансованим
Правильний сніданок є запорукою міцного здоров'я, продуктивного дня, а ще - гарного самопочуття. Лікар-дієтолог Андрій Бобровський розповів, яким має бути ранковий прийом їжі й чи варто на сніданок вживати солодощі.
Фахівець відзначив, що цукор - важливе джерело енергії, яка кожному потрібна з ранку, щоб відчувати прилив сил, бадьорості та швидше включитися в роботу або навчання. Але варто пам'ятати, що цукор буває різним.
Дієтолог зазначив, що корисніше отримувати цукор зі свіжих фруктів, ягід і овочів, тому що він відрізняється за своїм впливом на організм від цукру, який додає в продукти виробник. Але все ж пару цукерок лікар каже, що можна з'їсти на сніданок, ніякої шкоди від цього не трапиться, головне - вчасно зупинитися.
Але сніданок не повинен складатися з одних фруктів, ягід і овочів, адже цукор, який в них містяться, є простим вуглеводом, який дає лише "коротку ситість". А для правильного функціонування організму потрібні всі компоненти: білки, жири та складні вуглеводи.
За словами Андрія Бобровського, правильний ранковий прийом їжі повинен складатися із зернових, м'ясних або інших білкових продуктів, овочів і фруктів.
Нагадаємо, що лікар-гастроентеролог Ірина Потянова назвала найнебезпечніший вид сніданку. Виявилося, що якщо під час ранкового прийому їжі вживати тільки каші або інші вуглеводи, то можна "заробити" діабет і порушення травлення.
Раніше видання "Коментарі" повідомляло, що після пробудження не варто відразу бігти за чашкою кави, а необхідно нормально і повноцінно поснідати. Найкраще це зробити впродовж 2 годин після сну.