Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Дієтолог назвала горіх, який допоможе схуднути
commentss НОВИНИ Всі новини

Дієтолог назвала горіх, який допоможе схуднути

Арахіс називають жіночим продуктом через низку речовин, які в ньому містяться

6 листопада 2020, 04:45
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що паста з арахісу досить калорійна, дієтологи радять не відмовлятися від неї тим, хто хоче схуднути. Про це розповіла лікар-дієтолог Світлана Фус в ефірі телеканалу "Україна".

Дієтолог назвала горіх, який допоможе схуднути

Фото з відкритих джерел

Причина таких рекомендацій криється у великій кількості жиру, який міститься в арахісі. Як пояснила дієтолог, це рослинні жири, представлені поліненасиченими жирними кислотами. Вони входять до складу клітинних мембран і допомагають проникати всім поживними речовинами в саму клітку. Крім того, в арахісі є велика кількість фолієвої кислоти і фітоестрогенів — через це його вважають жіночим продуктом.

Тож арахіс допоможе засвоїтися глюкозі, й вона не осяде на ваших боках. Що робить арахіс горіхом, який сприяє правильному метаболізму або обміну речовин. А це ключові фактори, що не дають погладшати.

Крім того, арахіс нормалізує гормональний фон, що теж дає відсіч зайвим кілограмам. Так, фітоестрогени не тільки прискорюють обмін речовин і працюють проти жирів, а ще сприяють пружній шкірі та розкішному волоссю. Але варто враховувати, що є обмеження: алергія і афлатоксини. Останні — назва отруйної цвілі, яка розвивається через неправильне вирощування арахісу та інших продуктів. Тому рекомендують обробляти горіх термічно.

У день дієтологи радять вживати до 20 грамів арахісу.

Раніше ми повідомляли, що Сінді Кроуфорд розповіла про секретний напій, який допомагає їй залишатися молодою і бадьорою.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини