Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Цукор або фруктоза: лікар пояснила, що краще
commentss НОВИНИ Всі новини

Цукор або фруктоза: лікар пояснила, що краще

Фруктоза була розроблена для діабетиків

26 серпня 2020, 09:05 comments1114
Поділіться публікацією:

Мабуть, всі знають, що надмірне вживання цукру може привести до серйозних проблем зі здоров'ям, зокрема ожиріння, порушення травлення, цукрового діабету і т.д. У зв'язку з цим, багато людей переходять на фруктозу. Лікар-гастроентеролог Ольга Євдокимова розповіла, наскільки правильним є таке рішення, передає видання Medikforum.

Цукор або фруктоза: лікар пояснила, що краще

На думку фахівця, в раціоні здорової людини повинен бути присутнім цукор, а не фруктоза. Річ у тому, що фруктоза була розроблена для людей, які страждають на діабет, але навіть її помірна кількість може додати пару зайвих кілограмів. Так, вона не впливає на рівень інсуліну в крові, але її енергію організм може швидко конвертувати в жирові запаси, особливо, якщо людина не займається спортом.

Варто знати, що фруктоза безпосередньо впливає на печінку, але цей орган може використовувати лише невелику кількість моносахариду, а все інше відкладає про "запас". Якщо вживати фруктозу в великих кількостях, то буде розвиватися гепатоз (ожиріння печінки), а це загрожує серйозними наслідками.

Лікар каже, що людям, у яких немає діабету, краще їсти звичайний цукор (в помірній кількості), тому що організм здатний його засвоїти та розщепити, завдяки чому жир не накопичується, а відкладається у вигляді глікогену в м'язах.

Раніше видання "Коментарі" повідомляло, які спеції допоможуть знизити цукор в крові.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини