Головна Новини Здоров'я дієта і харчування Чому шоколад може бути корисним для організму
commentss НОВИНИ Всі новини

Чому шоколад може бути корисним для організму

Що станеться з вашим організмом, якщо ви будете з'їдати по шматочку шоколаду на день

24 грудня 2020, 14:19
Поділіться публікацією:

Існує мало солодощів, від яких можна відчувати себе настільки ж добре, як від чорного шоколаду. Він містить в своєму складі невелику кількість цукру, корисні жири, а також антиоксиданти. Американські дієтологи вивчили дослідження, в яких доводиться користь шоколаду, і представили основні результати суспільству.

Чому шоколад може бути корисним для організму

ФОТО: З відкритих джерел

Ви можете запобігти збільшенню ваги

Згідно з дослідженням, опублікованим в Журналі харчової хімії, антиоксидант флаванол, який міститься в шоколаді запобіг ожиріння у лабораторних мишей. Це поживна речовина рослинного походження, що міститься у твердих речовинах какао, які більш поширені у чорному шоколаді.

Ви будете більш стресостійкі

Дослідження в журналі Journal of Proteome Research говорить про те, що вживання 40 грамів чорного шоколаду в день сприяє зниженню гормону стресу, такого як кортизол, і допомагає швидше розслаблятися.

У вас знижується ризик хронічних захворювань

Недавній мета-аналіз Nutrients показав, що споживання шоколаду пов'язано зі зниженням ризику ішемічної хвороби серця, інсульту і діабету. Дослідники вважають, що користь для серця пов'язана з великою кількістю флаванолів в шоколаді, таких як епікатехін, катехін і проціанідіни.

Ви поліпшите здоров'я травної системи

Поліфеноли какао в чорному шоколаді сприяють зростанню протизапальних бактерій в мікробіоти. У випробуванні на людях, проведеному на здорових добровольцях, споживання напою з високим вмістом флаванола какао протягом чотирьох тижнів значно збільшило зростання двох штамів пробіотичних бактерій.

Раніше "Коментарі" розповідали, в якому випадку кави може стати небезпечною.

































































































































Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини